Bagaimana berat saya kurang daripada 98kg kepada 56kg dalam hanya 2 minggu

Hai kawan-kawan! Semua orang telah sedar bahawa saya kehilangan banyak berat badan dan mula menghujani saya dengan pelbagai soalan. Saya sudah cuba yang terbaik untuk menulis jawapan kepada semua orang dan memberi sokongan kepada anda semua, tetapi gagal - dengan mesej yang begitu banyak untuk dijawab, saya mungkin perlu hidup dalam talian. Jadi, saya membuat keputusan untuk menulis ‘post’ ini untuk menjawab soalan: "Bagaimana anda berjaya mengurangkan 42 kg?" (Namun ini tidak bermakna anda tidak boleh menulis kepada saya atau bertanya sesuatu, cuma ni hanya akan membuatkan hidup saya lebih mudah).

Perubahan saya hanya mengambil masa DUA BULAN! KEPUTUSAN YANG MENAKJUBKAN, BUKAN?

Latarbelakang

Sepanjang hidup saya, saya tidak pernah kurus tetapi saya sedar bahawa berat badan saya terus naik dan naik. Tiga lipatan teruk muncul di perut saya, dan saya kelihatan sangat hodoh dalam bikini, dan pinggul, kaki serta punggung saya makin membesar dan membesar! Lalu saya membuat keputusan untuk mendapatkan tubuh badan yang cergas dan sihat melalui apa jua cara sekalipun, jadi saya berhenti memakan makanan berminyak dan bergoreng dan mengelakkan daripada makan makanan berat pada lewat malam. Saya mula berjoging pada waktu pagi dan di sebelah petangnya pula saya melakukan sesi latihan di gimnasium, tetapi daripada berat badan berkurang, sebaliknya ianya terus naik dengan lebih banyak lagi! Selepas sebulan, berat badan saya mencecah paras menakutkan – HAMPIR 100kg! Saya terus menjadikan diet saya lebih ketat, tidak termasuk daging, roti, kentang goreng, dan gula-gula. Akhirnya, saya hanya makan buah-buahan dan sayur-sayuran dan tidak minum air lain selain air kosong. Saya turut mencuba beberapa teh dan pil pelansingan badan yang terlalu mahal, tapi tiada apa-apa yang nampaknya berkesan untuk saya. Selepas beberapa ketika, berat yang hilang itu akan kembali semula ke badan saya yang sudah letih ini.

Diet dan pil tidak membantu langsung, ianya hanya menipu!
Bersenam pula terlalu sukar dan mengambil masa yang lama untuk melihat hasilnya. Jadi apa yang perlu saya lakukan?

Selepas mengamalkan diet dan pil yang bertimbun-timbun dan meluangkan masa yang lama di gimnasium, serta beribu-ribu wang yang dihabiskan untuk jurulatih peribadi, akhirnya saya menyerah kalah. Pada suatu hari, saya terbaca satu artikel mengenai Kopi Hijau dan membuat keputusan untuk mencubanya. Walaupun saya pernah mendengar Demi Moore, Katy Perry, J-Lo dan ramai lagi selebriti lain yang berjaya mengurangkan berat badan dengan kopi ini, namun saya masih ragu-ragu. Tetapi kerana saya telah mencuba segala-galanya dan semakin terdesak, saya tiada pilihan lain! Lagipun, saya telahpun membaca ulasan-ulasannya dan sememangnya ia mengagumkan!

Berjuta-juta wanita di Eropah dan Amerika Syarikat telah berjaya mengurangkan berat berlebihan mereka, disebabkan oleh Kopi Hijau. Menurut kajian, 96.7% daripada mereka telah kehilangan di antara 12-17 kg hanya dalam tempoh tiga minggu!

Jadi, begitulah! Saya masuk ke laman sesawang mereka, menyemak segala-galanya dan terus memesan kopi tersebut. Ia tiba dalam beberapa minggu. Saya baca arahan dan mula meminum 2 atau 3 cawan setiap hari, dengan sarapan pagi dan makan tengah hari.

Keputusan

Selepas hanya dua minggu, keputusan saya amat menakjubkan - saya kehilangan 13 kg! Kesembapan sudah tiada lagi dan kulit muka saya menjadi lebih elok! Pinggul dan perut menjadi lebih kecil dengan ketara - dan mood saya juga semakin baik! Saya mula percaya yang saya boleh menjadi cantik tanpa perlu berdiet atau bersenam! Jadi, saya teruskan memakan segala apa yang saya mahu! Saya sudah terlalu muak dan keletihan kerana menahan lapar dan bersenam selama ini ...

Menjelang akhir minggu ketiga, saya kehilangan 8 kg lagi! Saya menjadi lebih cergas dan ini memberi inspirasi kepada saya untuk menaiki tangga daripada menggunakan lif setiap kali. Apa yang seolah-olah senaman yang berat menjadi sesuatu yang seronok bagi saya! Saya tidak percaya ia boleh berlaku hanya kerana saya mengikuti arahan mudah pada bungkusan kopi itu! Jika saya boleh melakukannya - semua orang boleh! Hanya dua bulan berlalu dan saya sudahpun kehilangan 42kg!

Saya rekodkan berat sasaran saya dalam tempoh 60 hari. Lebihan perut saya telah hilang, saya hilang 42 kg dan memiliki badan yang saya tidak pernah impikan akan dapat!

Selain itu, Kopi Hijau telah diuji oleh Akademi Sains Kebangsaan pada tahun 2012. Hasil keputusannya sepatutnya boleh menggemparkan orang ramai, namun mereka tidak pernah dedahkan kepada umum.
Saya rasa itu adalah kerana ianya akan membuatkan syarikat-syarikat farmaseutikal, kelab-kelab kecergasan, klinik pakar nutrisi yang terlalu mahal akan jatuh bankrap!
Tidak hairanlah Kopi Hijau ini begitu murah!

Kini saya terus mengesyorkan Kopi Hijau kepada kawan-kawan dan rakan-rakan kolej saya. Penting: pesanlah daripada laman sesawang rasmi produk kerana jika tidak, anda mungkin akan mendapat produk palsu. Saya gembira dengan keputusan saya dan saya percaya bahawa anda akan gembira juga! Lupakan stereotaip: anda tidak perlu apa-apa diet dan latihan untuk memiliki bentuk badan yang cantik!

Sesiapa yang telah kehilangan berat badan selepas meminum kopi hijau ini, tolonglah, sila kongsikan hasil anda di sini! Anda boleh menyakinkan orang-orang lain bahawa ia benar-benar membantu! Bye!

Kemas kini daripada

Hi semua! Saya mendapat berita baik! Wakil syarikat Kopi Hijau telah menghubungi saya untuk menawarkan diskaun sebanyak 50% kepada 100 pengunjung pertama daripada blog saya yang membuat pesanan di sini!

Dapatkan Kopi Hijau dengan diskaun sebanyak 50% SEKARANG!

32 KOMEN

 1. Kat

  Hi Sharifah, terima kasih kerana memberi inspirasi kepada saya untuk akhirnya menyingkirkan berat badan yang berlebihan ini! Tiga minggu sudah berlalu dan saya telah kehilangan 44 kg! Berat badan saya kini 101 kg, dan seperti yang awak janjikan, ia tidak lagi turun naik. Semoga sihat selalu, Kat.

 2. Vanessa

  Saya telah impikan bentuk badan yang langsing untuk masa yang lama. Kemudian saya terbaca tentang Kopi Hijau di laman ini tiga bulan yang lalu. Walaupun teragak-agak untuk memesan tetapi akhirnya saya termakan pujuk ibu saya. Bukanlah mahal sangat pun untuk membelinya jika dibandingkan impian yang bakal tercapai! Sekarang saya dan ibu saya sama-sama kehilangan berat badan. Tetapi, nampaknya dia lebih berjaya daripada saya = (

 3. Isteri yang Gembira

  Hi Sharifah! Saya telah ikut nasihat awak dan mencuba Kopi Hijau dan... sebenarnya awak telah menyelamatkan keluarga saya dan perkahwinan saya =) Sharifah, awak memang mengagumkan! Suami saya telah banyak berubah terhadap saya baru-baru ini, dan saya telah mendapat keyakinan diri ... Sekarang saya rasa HEBAT! =)

 4. Gadis Cantik

  Hai wanita di luar sana! Saya akan sertai ‘slim-team’ ini tidak lama lagi!! Saya baru sahaja menerima Kopi Hijau saya! Terima kasih kerana berkongsi respons anda semua dan ianya benar-benar mendorong saya untuk memulakan proses pelangsingan ini. Mudah-mudahan saya akan berjaya membuang semua lemak akhirnya. Saya juga akan menulis ‘progress’ saya di sini xoxo

  • Sharifah Zarina bt Hussein

   Hello, Gadis Cantik! Saya amat gembira untuk awak! Yang paling penting ialah keserasian dalaman tetapi ia adalah mustahil jika awak tidak dapat serasi dengan badan sendiri. Saya tidak sabar untuk melihat perkembangan pertama awak nanti. Dan ingatlah: lebih baik ada kemajuan kecil daripada tidak ada kemajuan langsung! Semoga berjaya!

 5. Sarah M.

  Hi Sharifah! Saya sangat gembira kerana terjumpa laman web awak dan saya berharap akan mendapat sedikit sokongan di sini. Saya telah mencuba pelbagai kaedah menurunkan berat badan tetapi malangnya keputusannya tidak begitu memberi harapan. Ketinggian saya 52 inci dan berat badan saya 97 kg - amat memalukan!!! Saya perlu hilang sekurang-kurangnya 36 kg dan kopi hijau ini nampaknya menjadi penyelesaian terakhir yang saya harap-harapkan ....

  • Sharifah Zarina bt Hussein

   Hello, Sarah! Bukan saya saja yang menjadi langsing dengan meminum kopi ini! Rakan-rakan saya juga mencubanya dan IA BERKESAN, jadi saya memberi awak jaminan 100% yang awak tidak akan kecewa lagi. Kami semua gembira dengan hasil keputusannya, dan kami juga mengharapkan yang sama untuk awak!

   Wanita-wanita semua, saya ingin meminta kepada anda sekali lagi, tolonglah, luangkan masa beberapa minit untuk berkongsi hasil keputusan anda kerana berkongsi itu bermakna mengambil berat! Ia mungkin mesej anda yang dapat memujuk orang lain untuk akhirnya menjadi langsing dan cantik serta benar-benar gembira!

 6. Dyah Saswita

  Saya sudah menerimanya semalam dan hari ini saya akan mulakan hidup baru! Tak sabar untuk tunggu ‘progress’ pertama!

 7. Lisa

  Hello Sharifah! Terima kasih banyak-banyak! Saya kehilangan berat badan dengan cepat sekali, tetapi yang paling penting, ia tidak kembali lagi seperti sebelumnya! Ajaib! Saya juga cadangkan kopi ini untuk anak-anak perempuan saya kerana saya tidak mahu melihat mereka kelaparan sebab diet lagi.

 8. Sharifah Thomson

  Saya ada ‘date’ malam esok dan kami akan keluar makan di restoran mewah. Beberapa minggu yang lepas, jika saya terfikir untuk pergi ke sana dan makan makanan tanpa mengetahui berapa banyak kalori yang terkandung di dalamnya adalah satu mimpi ngeri. Tetapi sekarang saya tidak peduli lagi! Saya tahu saya boleh makan apa sahaja yang saya mahu dan berat saya tidak akan naik lagi. Saya telah hilang 27.5 kg dengan bantuan kopi hijau hanya dalam sebulan! Terima kasih, Sharifah!

  • Jasmine

   Wow Sharifah, seriuskah awak telah merekodkannya dalam masa sebulan? Mungkin saya perlu mendapatkan kopi hijau juga ... berat saya bertambah tiga kilogram lagi, betapa teruknya...

  • Jasmine

   Tahniah, Aisyah! Hasil keputusan awak sungguh menakjubkan! Sekarang saya tidak syak lagi tentang kopi hijau ini!!!

 9. Sharifah

  Saya kongsikan hasil keputusan saya seperti yang dijanjikan. Sistem ini sangat bagus. Saya berjaya mengurangkan berat hampir 16 kg selepas 6 minggu. WOW!

 10. Ingin Kurus

  Lupakan segala syak wasangka, produk ini betul-betul berkesan! Kawan saya juga kehilangan berat badan dengan Kopi Hijau - kira-kira 18 kg dalam masa 2 bulan jika saya tidak silap. Hebat, bukan?

 11. Allison Jenkins

  Terima kasih kerana komen-komen anda semua! Anda telah mendorong saya untuk memesan kopi hijau ini dan berusaha untuk memperbaiki diri saya! Saya sudah hilang 5 kg, hanya 6 kg lagi dari berat sasaran saya!

 12. Lily Suharjo

  Tiga orang sepupu saya berubah sama sekali selepas minum kopi ini selama beberapa bulan. Mereka bertukar daripada gadis biasa yang bersaiz besar kepada wanita cantik yang mengagumkan!

 13. Grace

  Jadi, ini adalah antara hasil keputusan saya: Saya hilang 38.5 kg tanpa perlu ke gimnasium sekali pun! Semua orang begitu kagum mengenainya =))

  • Sharifah Zarina bt Hussein

   Hello, Grace! Saya amat gembira untuk awak! Tetapi seingat saya, awak ingin kehilangan berat lebih lagi daripada itu. Tetapi, ini adalah satu permulaan yang hebat! Teruskan! Semoga berjaya!

 14. Hana

  Hello, Sharifah! Saya terbaca ‘post’ awak dan memutuskan untuk memesan Kopi Hijau. Saya akan bertemu rakan-rakan sekolah menengah saya tidak lama lagi, sudah lama benar tidak bersua, dan saya akan berasa malu jika memiliki berat badan seakan-akan 115 kg (!!!!) dan memakai saiz XXL!!! Saya pernah sangat kurus semasa berusia 17 tahun .... Sekarang, berat saya 68 kg dan saya telah membeli pakaian saiz M untuk dipakai malam itu. Banyak lagi yang perlu saya usahakan, tetapi saya benar-benar terhutang budi kepada awak kerana memberi saya motivasi untuk permulaan ini! Bye!

 15. Ashley

  Kejayaan anda sangat menakjubkan ... tetapi betulkah apa yang saya dengar yang kita tidak perlu mengikut mana-mana diet? Saya meluat memikirkan jika terpaksa mengikut diet rendah karbohidrat lagi atau seumpamanya... tolonglah jangan lagi berlapar!

  • Sharifah Zarina bt Hussein

   Ashley, awak memang betul. Kopi hijau tidak memerlukan anda untuk mengikuti mana-mana pelan diet sama sekali. Kita semua tahu bahawa sebaik sahaja awak berhenti diet itu, berat badan awak akan naik balik – tetapi ianya tidak akan berlaku kepada awak jika awak minum kopi hijau. Jadi jangan risau, cubalah dan awak akan tahu!

 16. Maria Simongkir

  Saya tidak dapat tahan daripada berkongsi berita ini!!! Saya hilang 28 kg hanya selepas tiga bulan!!!!! Kopi ini memang bernilai! Saya dan suami saya sekarang sedang menikmati bulan madu kedua kami)))

 17. Katie

  Saya mula mengambil kopi ini 2 bulan lepas, dan sekarang saya telahpun hilang 23 kg! Sebelumnya, saya malu untuk mengatakan berat badan saya mencecah 90 kg dan juga terlalu segan untuk pergi ke pantai semasa bercuti…

 18. Jessica Salisburry

  Saya betul-betul perlu kehilangan 14 kg secepat mungkin... terjumpa laman web ini dan terpesona dengan semua komen-komen pengguna dan hasil keputusannya ... saya pastinya akan mencuba kopi ini dan akan lihat apa yang berlaku:-) doakan saya semoga berjaya!

 19. Ida Shandi

  Kakak saya membelikan saya beberapa bungkus kopi hijau daripada China tahun lepas. Mula-mula saya fikir ianya tidak masuk akal – iye lah, bagaimana anda boleh menurunkan berat badan tanpa diet dan bersenam - tetapi dia memujuk saya untuk cuba juga... Saya tidak pernah terfikir ianya boleh berlaku... Saya mula minum kopi itu pada bulan Februari dan Mei, dan kemudian SAYA TERPAKSA TUKAR SEMUA PAKAIAN SAYA! Semuanya terlalu besar buat saya!!!! Berat badan saya turun daripada 68 kepada 46 kg dalam masa kurang dari sebulan!!!!!! 2 tahun sudah berlalu tetapi berat saya tidak berubah langsung! Saya seorang gadis yang gembira sekarang. Untuk membuat kesimpulan, hanya cuba kopi ini untuk beberapa minggu... dan awak akan tahu...

  • Sharifah Zarina bt Hussein

   Wow, Ida, keputusan awak sangat memberangsangkan! Wahai pembaca semua, saya ingin memohon maaf kerana tidak dapat menulis jawapan kepada awak semua, tetapi saya ada membaca emel dan saya ingin mengatakan bahawa saya gembira dan bangga dengan pencapaian awak semua!

 20. Melinda

  Ia sudah berlalu agak lama dulu jadi ianya agak kelakar untuk mengatakan yang saya pernah mempunyai berat 91 kg ... Sekarang ini berat badan saya 63 kg dan apa-apa sahaja yang saya lakukan atau makan, ia tidak berubah! Saya bangga untuk berkongsi gambar saya dengan awak semua:

 21. Diana

  Buat Sharifah dan semua orang yang menulis komen di sini! Tidak ada apa-apa yang boleh saya katakan untuk meluahkan rasa terima kasih dan kegembiraan saya ... Saya berumur 33 tahun dan beberapa tahun kebelakangan ini saya terpaksa bergelut dengan teruk kerana berat badan saya. Malah senaman yang paling mudahpun menjadi satu cabaran besar buat saya, saya mengalami sakit belakang yang teruk, cepat berasa lemah dan letih... kemudian saya terbaca ‘post’ awak dan membuat keputusan untuk mencuba kopi hijau - dan hasilnya ternyata melebihi jangkauan saya! Sekarang berat badan saya 63 kg - tetapi ianya 111 kg sebelum ini! Saya kehilangan 48 kg itu hanya dalam tiga bulan! Saya berasa hebat, malah saya berasa dan kelihatan 10 tahun lebih muda! ‘Dyspnea’ saya telah hilang dan belakang saya tidak sakit lagi!

 22. Anna Jacobson

  Saya pernah meminum beberapa Kopi Hijau untuk menurunkan berat badan dan ia benar-benar membantu saya untuk mengurangkan berat sebanyak 2 kg, tetapi ia naik semula dalam masa 2 minggu :-(Tolong beritahu saya, adakah ia sama dengan kopi hijau ini?

  • Sharifah Zarina bt Hussein

   Hello, Anna. Jangan bimbang, ini tidak akan berlaku. Lihat sahaja gambar-gambar semua wanita-wanita cantik ini dan saya - kita cepat kehilangan berat badan dan tidak menambahnya semula selepas itu! Asid klorogen benar-benar berkesan dan ia membantu badan awak untuk mengambil kawalan ke atas lemak yang diperolehinya. Awak harus cuba untuk minum kopi hijau walaupun hanya untuk seminggu dan awak akan melihat kesannya dengan segera!